Доступність посилання

ТОП новини

Українські війська запевняють, що Маріуполь – достатньо укріплене місто


Селище Чермалик під Маріуполем, 20 лютого 2015 року
Селище Чермалик під Маріуполем, 20 лютого 2015 року

Полк «Азов» не допускає здачі Маріуполя

Маріуполь – Всупереч «мінським угодам», жодного дня не припиняються обстріли сепаратистами позицій українських силовиків у напрямку Маріуполя. Водночас тривають бої за прилеглі території. Через щоденні звуки вибухів серед маріупольців ширяться чутки, що наступний удар російської армії та сепаратистів буде нібито саме на їхнє місто. Проте бійці Нацгвардії продовжують успішно боронити Маріуполь, а на блокпостах навколо посилили контрольно-пропускний режим.

Після наступальної операції українських силовиків 10 лютого, внаслідок якої звільнили населений пункт Широкіне, майже щодня маріупольці чують звуки вибухів. Тривають бої за Широкіне, проросійські бойовики укріплюються в районі Саханки – це підступи до Маріуполя, каже Олександр Алфьоров, прес-секретар командира полку «Азов» Андрія Білецького.

Олександр Алфьоров підкреслює, що українські силовики не допустять здачі Маріуполя. Бійці полку тримають усі позиції та готуються до можливого поновлення бойових дій за саме місто. Полку відомо, що з боку Новоазовська до сепаратистів постійно йде підкріплення – живої сили, техніки, а також озброєння. Через це Маріуполем продовжують ширитись чутки з метою посіяти паніку та дестабілізувати ситуацію. Та, як зазначає прес-секретар полку «Азов», маріупольці не піддаються паніці.

Маріуполь — це достатньо укріплене місто. Здавати його війська не планують
Олександр Алфьоров

«Маріуполь — це достатньо укріплене місто. Здавати його війська не планують. І Маріуполь це радше політична площина, ніж військова, – каже Олександр Алфьоров. – На даний момент полк «Азов» несе відповідальність за свої позиції, і ніяких думок про здачу Маріуполя немає. В місті населення патріотично налаштовано, підтримка йде повністю української армії та полку «Азов».

В свою чергу командир полку «Азов» Андрій Білецький в опублікованому прес-службою інтерв’ю розповів, що, на його думку, оборонні заходи – недостатні. Водночас Білецький запевнив, що азовці будуть захищати українські позиції до останнього солдата.

Ми не будуємо серйозної оборони та не готуємось серйозно – Білецький

Тільки внаслідок широкінської операції нарешті здійснилось рішення створити декілька ешелонів до міста. Заходи недостатні, ті що застосовуються.
Андрій Білецький

«З того що я бачу, ми не будуємо серйозної оборони та не готуємось серйозно. Тільки внаслідок широкінської операції нарешті здійснилось рішення створити декілька ешелонів до міста. Раніше ж, це був ріденький ланцюг до міста з блокпостів. Заходи недостатні, ті що застосовуються. В моральному плані, можу запевнити, що полк «Азов» буде битися до останнього солдата. Проблема в тому, щоб ці втрати були не дарма. Я хочу не тільки героїчно битися, я хочу перемагати. Так хоче кожний боєць полку», – наголошує Білецький.

Начальник штабу «Оборони Маріуполя» Роман Соколов, зазначає, що загрози для Маріуполя немає, адже, за даними розвідки сектору «М», у межах міста не спостерігається достатня кількість техніки супротивника, за допомогою якої можна було б взяти Маріуполь штурмом.

Місто достатньо укріплено. Сухопутним шляхом взяти його дуже складно. Без підтримки з повітря це зробити майже неможливо
Роман Соколов

«Місто достатньо укріплено. Сухопутним шляхом взяти його дуже складно. Без підтримки з повітря це зробити майже неможливо. Зараз ми маємо три лінії оборони, які зайняті військовослужбовцями з технікою. Тобто здійснені серйозні заходи по зведенню необхідних укріпрайонів, також, по стягуванню техніки, надання боєприпасів, живої сили. Тобто Маріуполь укріплений надійно – це форпост України».

За словами міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, напад на Маріуполь буде означати нову ситуацію та повністю змінить основу мінських домовленостей.

Маріуполь. Місто оговтується після обстрілу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Без Дебальцева і Маріуполя Росія не зупиниться – віце-президент Європарламенту
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

  • Зображення 16x9

    Анна Чуданова

    На Радіо Свобода працюю з лютого 2015 року. Регіональний кореспондент у Маріуполі. Народилася 1993 року в місті Маріуполь, Донецької області. Здобуваю ступінь магістра у Школі журналістики УКУ (Український Католицький Університет).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG