Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Надії Савченко погіршується – адвокат


Надія Савченко в суді 25 лютого 2015 року
Надія Савченко в суді 25 лютого 2015 року

Стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко, яка голодує в московському СІЗО вже 76 день, погіршується. Про це після відвідин Савченко повідомив Радіо Свобода її адвокат Ілля Новиков.

«Він погіршується, але, на щастя, повільніше, ніж ми побоювалися. Вона вважає, що протримається ще як мінімум два тижні. На щастя, вона сказала, що вчора у неї просто сильно болів шлунок. Тому їй важко було стояти. Вона сиділа, спершись на стіл. У цілому її стан тільки трохи гірше, ніж минулого тижня», – розповів Новиков.

Напередодні Мосміськсуд залишив у силі рішення Басманного суду Москви, який продовжив арешт Савченко до 13 травня. Тоді під час засідання Савченко заявила, що «до наступного суду я можу й не дожити».

Після цього засідання адвокати не змогли потрапити до закриття СІЗО до української льотчиці. Те, як виглядала Надія Савченко під час засідання Мосміськсуду, в якому вона брала участь через відеоконференцію, викликало у захисту тривогу. Сьогодні один з адвокатів Савченко Ілля Новиков відвідав свою підзахисну в СІЗО «Матроська тиша».

У грудні Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його дотепер. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін’єкцій глюкози.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

За повідомленням Агентства Франс Пресс, також сьогодні президент Сенату Франції Жерар Ларше заявив у Москві, що він обговорював з російською владою долю Савченко, зокрема з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Про подробиці розмови Ларше не повідомив.

XS
SM
MD
LG