Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські ЗМІ поширили вигадку про бійця, якого не існує – представник полку «Азов»


«Такої людини візуально навіть не існувало в полку» – Олександр Алфьоров

Проросійські видання розповідають про так званих «українських бойовиків», які примушують підлітків та дітей чинити диверсії під впливом наркотичних речовин. На підтвердження такої версії на сайті ANNA-News показали «журналістське розслідування» про хлопця, на ім’я Іван Сабіров, який стверджує, що він боєць батальйону «Азов». Але в «Азові» таке твердження спростовують.

Сепаратистський сайт «Русская весна» повідомляє, що буцімто у батальйоні «Азов», який вже став полком, «бойовики» «накачують» підлітків наркотиками і примушують їх чинити диверсії або ж навіть убивати. Проросійські інтернетні ЗМІ масово передрукували таку новину, підкріплюючи її відеозаписом.

«Останні дані свідчать про те, що київські фашисти остаточно втратили людську подобу, почавши формувати так звані дитячі армії, я нагадаю, дитячі армії створювалися найбільш людожерськими диктаторськими режимами в Африці. Сьогодні ми наводимо перше свідчення людожерського характеру київської хунти, яка використовує дітей для скоєння воєнних злочинів на Донбасі. Івану Сабірову було всього 16 років, коли він вступив у нацистський батальйон «Азов». Фашисти свідомо вербують підлітків для скоєння диверсій та інших злочинів», – повідомили у так званому розслідуванні ANNA-NEWS.

Цей відеоролик вже набрав у YouTube понад 116 тисяч переглядів.

Повідомляють про те, що до лав полку «Азов» Іван вступив, коли йому було 16 років. Згідно з датою народження, яку сам хлопець озвучив (23.07.1996), зараз йому вже 19 років. Отже те, що він начебто вступив до «Азова» 3 роки тому, суперечить дійсності, адже полк «Азов» був створений у травні 2014 року.

Олександр Алфьоров – прес-секретар командира полку «Азов» Андрія Білецького – після перегляду цього сюжету повідомив, що такого добровольця у них ніколи не було.

«Було перевірено документи особового складу «Азова», людини з ім’ям, яке згадується в ролику, не існує, навіть у документах полку «Азов», ще коли ми були «на добровольчих» (засадах – ред.), цієї людини так само не було. Шляхом опитування бійців ми дізнались, що такої людини візуально навіть не існувало в полку. Тож інформація з сайту «Русская весна» не відповідає дійсності і є заздалегідь сфабрикованою», – прокоментував він для Радіо Свобода.

Дані, які хлопець вказав про себе у сюжеті, а саме, що його звуть Сабіров Іван Русланович, 1996 року народження, і що він народився у селі Благодатному Донецької області, співпадають із записом деяких баз даних телефонних номерів Донеччини.

Село Благодатне у Амвросіївському районі Донецької області наразі перебуває під контролем проросійських бойовиків.

У списку МВС серед зниклих безвісти громадян Донецької області Іван Сабіров не значиться.

24.02.2015
Телеканал Росії видав бойовиків «Оплоту» в Донецьку за вояків України

А інший російський канал наголошує на відсутності доказів «участі Росії у внутрішньо українському конфлікті» далі
23.02.2015
ЗМІ Росії записали українського чиновника в «ополчення»

Йдеться про заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, а також радника Тетяну Губу далі
21.02.2015
Російський телеканал використав фейки у «розслідуванні» «про іноземних найманців» в Україні

Які ж «докази» продемонстрував телеканал «НТВ»? далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG