Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» перерахував «Газпрому» передоплату за газ


«Нафтогаз України» перерахував російському «Газпрому» передоплату в розмірі 15 мільйонів доларів за постачання російського газу в березні, повідомив голова правління української компанії Андрій Коболєв.

Речник «Газпрому» Сергій Купріянов підтвердив надходження цих коштів.

Водночас, за його словами, «за поточним рівнем поставок цієї передоплати вистачить ще приблизно на одну добу».

Напередодні в «Газпромі» заявили про готовність постачати газ в Україну не через пункти пропуску, які перебувають на території, контрольованій сепаратистами. Але речник російської компанії Сергій Купріянов наголосив, що перерахованої «Нафтогазом» передоплати вистачить тільки на постачання палива до кінця тижня.

25 лютого голова правління української компанії Андрій Коболєв написав листа-відповідь голові правління «Газпрому» Олексію Міллеру. У листі Коболєв зазначив, що «Газпром» виконує заявку «Нафтогазу» на поставку оплачених обсягів газу лише на 40% і наголосив, що «поставка газу і зміна пунктів поставки здійснюється тільки за взаємною згодою сторін».

Різниця в підрахунках балансу виникає через те, що «Газпром» попередніми днями почав постачати газ на території, підконтрольні проросійським сепаратистам і російським військам. Ці обсяги газу подаються через газовимірювальні станції і трубопроводи, які Україна наразі не контролює.

XS
SM
MD
LG