Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримує летальну зброю від деяких країн – РНБО


Перший заступник секретаря РНБО Гладковський заявляє, що Україна отримує летальну зброю від низки країн.

«Чи отримуємо ми летальну зброю, я скажу, що ми працюємо з усім світом, і не виходячи за рамки держтаємниці: там, де у нас немає шуму і того впливу, який ми, на жаль, самі й створюємо, від цих країн ми зброю летальну отримуємо», – заявив Гладковський сьогодні в Києві.

Він не уточнив, які саме це країни.

У РНБО заявляють, що постачання озброєнь в Україну і військово-технічної співпраці під час бойових дій на території країни мають бути більш закритою темою, щоб укладені контракти не зривалися через втручання третьої сторони.

За словами Гладковського, нині будь-яку озвучену інформацію Росія використовує для того, щоб блокувати контракти, які укладає Україна.

Перший заступник секретаря РНБО повідомив, що на Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEX-2015 в Об’єднаних Арабських Еміратах, яку відвідав нещодавно президент України Петро Порошенко, було укладено договори «на сотні мільйонів доларів із багатьма країнами і щодо експорту, і щодо імпорту».

«Але я не хотів би до моменту їх виконання наразі цю інформацію оприлюднювати, тому що нині проти нас використовують багато інформації», – наголосив перший заступник секретаря РНБО.

24 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що під час візиту до ОАЕ українська делегація уклала угоди і визначила терміни постачання для українських Збройних Сил необхідних оборонних засобів.

XS
SM
MD
LG