Доступність посилання

ТОП новини

Кучма закликав сепаратистів виконувати Мінські домовленості


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Екс-президент України Леонід Кучма, який представляє Україну у Тристоронній контактній групі зі врегулювання ситуації на сході України, висловив обурення з приводу недотримання сепаратистами режиму припинення вогню на Донбасі. Про це, як повідомляє речниця Кучми Дарка Оліфер, він заявив під час відеоконференції представників Тристоронньої контактної групи з лідерами угруповань «ЛНР» та «ДНР», яка відбулася у п’ятницю, 27 лютого.

«Особливе обурення викликав обстріл з танка по блокпосту українських військових біля Донецького аеропорту: троє загиблих, один поранений. Учасники Тристоронньої контактної групи звернулися до загального центру з контролю і координації, щоб його представники в найкоротші терміни провели всеохопне і неупереджене розслідування такої грубої провокації. У контактній групі чекають результатів цього розслідування вже сьогодні», – зазначив Леонід Кучма після зустрічі.

Він укотре закликав сепаратистів виконувати Мінські домовленості у повному обсязі, починаючи з припинення вогню і відведення важких озброєнь під наглядом місії ОБСЄ.

Представники сепаратистів нічого не повідомляють про цю відеоконференцію.

Сьогодні, 27 лютого, у прес-центрі АТО повідомили, що за минулу добу на Донбасі загинули 3 українських військових, семеро було поранені.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Останні два дні в штабі АТО фіксують зменшення обстрілів на Донбасі. Учора українські військові почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування, що також передбачене Мінськими домовленостями.

7 лютого президент України Петро Порошенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки, заявив, що від початку конфлікту на Донбасі в боях за захист Вітчизни загинули вже 1432 українських військових.

За даними ООН, від початку конфлікту на Донбасі загинули 5800 людей.

XS
SM
MD
LG