Доступність посилання

ТОП новини

Литва відкидає звинувачення Росії у порушенні домовленостей щодо експорту зброї


Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відкидає звинувачення Росії у порушенні його країною будь-яких домовленостей у галузі експорту озброєнь.

У п’ятницю, 27 лютого, МЗС Росії направило посольству Литви у Москві ноту у якій йдеться, що постачання цією балтійською країною зброї Україні є прямим порушенням юридичних зобов’язань Литви у галузі експорту озброєнь.

В інтерв’ю Reuters міністр Лінкявічюс наголосив, що Литва поставляє допомогу українській армії у невеликих кількостях і робить це відкрито. «І після цього нам пред’являє претензії країна, яка безперервно направляє зброю у зону конфлікту на Донбасі, але заперечує, що робить це», – наголосив Лінкявічюс.

24 листопада 2014 року Україна і Литва домовилися про постачання українським військовим елементів озброєння. Україна і Литва домовилися також про підготовку офіцерів й участь у навчаннях на території Литви.

У вересні минулого року країни НАТО на своєму саміті підтвердили, що організація не може поставляти озброєння Україні, але це можуть робити держави, які входять до альянсу, в рамках двосторонніх відносин.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG