Доступність посилання

ТОП новини

Вбивсто Бориса Нємцова. Перші реакції


Борис Нємцов на антивоєнному марші у Москві, 15 березня 2014 року
Борис Нємцов на антивоєнному марші у Москві, 15 березня 2014 року

Українські та російські політики, журналісти, громадські діячі шоковані вбивством і звинувачують «сталінсько-путінський режим»

Пізно ввечері 27 лютого у Москві на Великому Замоскворецький мосту застрелили опозиційного російського політика Бориса Нємцова.

Українські та російські політики, журналісти, громадські діячі шоковані вбивством і звинувачують «сталінсько-путінський режим».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Смерть Нємцова підтвердив керівник московського відділення РПР-Парнас Ілля Яшин. Злочин стався.

ЗМІ повідомляють, що невідомий щонайменше чотири рази вистрелив у політика. Від отриманих поранень Нємцов помер.

Звістка про смерть Бориса Нємцова сколихнула багатьох колег та однодумців опозиціонера не лише в Росії, а й в Україні. Соціальні мережі стали місцем перших некрологів, згадок і прощань.

На сторінці застреленого Бориса Нємцова у Facebook щохвилини з’являються фото, прощання і спогади друзів, знайомих і однодумців.

В інтерв'ю від 10 лютого Борис Нємцов заявляв про побоювання, що президент Росії Володимир Путін «замовить» його за опозиційні висловлювання.

«Я ніколи не приховував своїх політичних поглядів. Вважаю, що саме він [Путін] розв'язав війну в Україні. Ставлюся до нього гірше нікуди. Особливо після подій «Норд-Осту» і Беслана», – говорив він.

Вбивство Нємцова сталося за день до опозиційного маршу «Весна», запланованого на 1 березня.

На цю ж тему:

28.02.2015
У Москві вбили Бориса Нємцова

Його застрелили у самому центрі Москви ввечері 27 лютого. За словами очевидців, у Нємцова вистрелили щонайменше чотири рази далі
  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG