Доступність посилання

ТОП новини

Голова делегації України в ПАРЄ вимагає звільнення Гончаренка і Савченко


Володимир Ар'єв
Володимир Ар'єв

Голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи, віце-президент ПАРЄ, народний депутат Володимир Арʼєв («Блок Петра Порошенка») вимагає від російської влади негайно звільнити українського парламентаря Олексія Гончаренка. Відповідне звернення оприлюднене на сторінці Арʼєва у «Фейсбуці».

«Арешт Гончаренка у день підтримки іншого незаконно арештованого депутата і делегата в ПАРЄ Надії Савченко під час жалобної ходи по-звірячому вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова – верх цинізму і свавілля», – вважає народний депутат.

Він також закликав генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Яґланда і президента ПАРЄ Анн Брассер «зробити все можливе для звільнення Гончаренка і Савченко».

Володимир Арʼєв зазначив, що затримання Олексія Гончаренка, який також є членом української делегації у ПАРЄ, «дає додаткові підстави для посилення санкцій проти делегації Російської Федерації у ПАРЄ».

Гончаренка затримали у неділю у Москві під час акції пам’яті Бориса Нємцова. За даними Слідчого комітету Росії, Гончаренко скоїв адміністративне порушення за статтею про непокору поліції. Водночас наразі його допитують у справі «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року». Що це за кримінальне провадження, у Слідчому комітеті Росії не деталізували.

Олексій Гончаренко у неділю в Москві (фото з Facebook депутата)
Олексій Гончаренко у неділю в Москві (фото з Facebook депутата)

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у неділю наголосив, що серед загиблих і постраждалих унаслідок заворушень в Одесі 2 травня минулого року – лише громадяни України.

XS
SM
MD
LG