Доступність посилання

ТОП новини

За неділю у вʼїзді в Україну відмовили 7 громадянам Росії


У неділю українські прикордонники не пустили у країну 7 громадян Росії через недотримання ними нового порядку перетину кордону. Про це інформує сайт Держприкордонслужби.

«П’ятьох таких громадян Росії було виявлено прикордонниками Харківського загону, одного – в аеропорту Одеси та ще одного – на ділянці відповідальності Чернігівського прикордонного загону. Усім їм було відмовлено у в’їзді в Україну», – повідомили у прес-службі відомства.

«Держприкордонслужба ще раз інформує, що з 1 березня громадяни Російської Федерації мають право перетинати кордон до України лише при наявності паспорта для поїздок за кордон, а діти віком до 14 років повинні бути вписані в закордонний паспорт батьків або слідувати за своїм закордонним паспортом. При цьому, ті громадяни Росії, які до 1 березня в’їхали в Україну за внутрішніми паспортами, а діти – за свідоцтвом про народження, зможуть перебувати в Україні до 90 діб та безперешкодно повернутися в Росію», – пояснили у прикордонному відомстві.

За даними прес-служби, попри зміну порядку перетину кордону ситуація у пунктах пропуску загалом спокійна, конфліктних ситуацій не виникало.

XS
SM
MD
LG