Доступність посилання

ТОП новини

Голова ради з прав людини при президентові Росії відвідає Надію Савченко


Голова ради з прав людини при президентові Росії Михайло Федотов і голова фонду «Справедлива допомога» Єлизавета Глінка сьогодні відвідають українську льотчицю Надію Савченко в СІЗО «Матроська тиша», повідомляє агенція «РИА Новости». За її даними, Федотов і Глінка спробують переконати Надію Савченко припинити голодування.

Напередодні член Ради з прав людини при президенті Росії Олена Масюк закликала перевести під домашній арешт українську льотчицю Надію Савченко, яка 80-й день голодує у московському СІЗО.

Українську льотчицю і депутата Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Влітку минулого року її взяли під варту після того, як захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським правоохоронним органам. Адвокати Савченко стверджують, що вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути цього причетною. Савченко звинувачують такожу незаконному перетині кордону.

Сама вона всі звинувачення відкидає і на знак протесту голодує вже третій місяць, що, за твердженнями лікарів, вже завдало шкоди її здоров’ю.

Напередодні у багатьох країнах світу відбулись акції на підтримку Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG