Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: рішенням просити про миротворців Україна затягує виконання мінських угод


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Рішення України звернутися до ООН і ЄС щодо миротворчої місії може бути зумовлене наміром Києва затягнути з реалізацією лютневих мінських домовленостей. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи набуття в Україні чинності відповідного рішення РНБО.

За словами російського міністра, «зараз важливо зосередитися на повноцінному, всеохопному і сумлінному виконанні документів за 12 лютого». «У них є визнання необхідності серйозно укріпити місію ОБСЄ, яка має відстежувати виконання режиму припинення вогню, обовʼязків сторін щодо відведення важкого озброєння. Є зобовʼязання цю місію розширити, надати їй сучасне оснащення і треба, мабуть, займатися саме цими питаннями», – заявив Лавров.

2 березня президент України Петро Порошенко своїй указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки».

XS
SM
MD
LG