Доступність посилання

ТОП новини

Фейк у ЗМІ: посол США приніс на місце загибелі Нємцова прапор України


Посол США в Росії Джон Теффт
Посол США в Росії Джон Теффт

Російські і деякі українські медіа повідомили, що квіти, які Джон Теффт приніс, щоб вшанувати Нємцова, були із синьо-жовтою стрічкою

Російські та деякі українські медіа повідомили, буцімто, посол США в Росії Джон Теффт вшанував пам’ять Бориса Нємцова квітами із жовто-блакитною стрічкою. Однак така новина виявилась фейком.

Російські та деякі українські ЗМІ цими днями повідомляли про те, що буцімто посол США у Росії Джон Теффт, який раніше був послом США в Україні, Грузії та Литві, приніс на місце вбивства російського політика Бориса Нємцова букет квітів із синьо-жовтою стрічкою.

Заголовки деяких російських і проросійських медіа навіть звучали ось так: «Посол США приніс на місце загибелі Нємцова український прапор». Такий матеріал опублікував і портал «Правда.ру», однак пізніше цей матеріал видалили.​

Посилаються такі російські ЗМІ на «РИА-Новости». Це агентство лише проілюструвало зображенням квітів із такою стрічкою новину про те, що Джон Теффт приніс квіти на місце, де вбили Нємцова, але не зазначало, що саме такий букет був від посла США.​

Про те, що така новина є фейком, повідомив на своїй сторінці у Твіттер прес-секретар посольства США у Росії Уілл Стівенс.

«Ця історія з @Pravda.ru – фейк. Я був присутній, Теффт поклав 4 троянди, не було ані прапора, ані стрічки», – написав він.

​Окрім того, у мережі доступні відеозаписи із тим, як Джон Теффт виходить із свого автомобіля з букетом червоних троянд.

26.02.2015
Проросійські ЗМІ поширили вигадку про бійця, якого не існує – представник полку «Азов»

«Такої людини візуально навіть не існувало в полку» – Олександр Алфьоров далі
24.02.2015
Телеканал Росії видав бойовиків «Оплоту» в Донецьку за вояків України

А інший російський канал наголошує на відсутності доказів «участі Росії у внутрішньо українському конфлікті» далі
23.02.2015
ЗМІ Росії записали українського чиновника в «ополчення»

Йдеться про заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, а також радника Тетяну Губу далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG