Доступність посилання

ТОП новини

Транспортне обмеження Криму рятує Україну від «потенційних терористів» – голова ОДА


Андрій Путилов
Андрій Путилов

Транспортне обмеження, яке Україна запровадила щодо окупованого Криму з грудня 2014 року, полегшило контроль кордону, заявляє голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путилов.

В інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» він наголосив, що раніше були факти, коли в’їжджали підозрілі люди спортивної зовнішності, і прикордонникам було складно контролювати такий потік.

«З одного боку, потік громадян знизився, з іншого боку, за правилами в’їжджати можуть тільки чотири людини разом із водієм у транспортному засобі. У прикордонників є можливість перевірити багаж, вантаж, машину. Це допомагає запобігти потраплянню потенційних терористів не тільки на територію Херсонської області, а й в Україні в цілому», – заявив Путилов.

Із 27 грудня 2014 року «Укрзалізниця» припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів. Поїзди кримського напрямку тепер доїжджають до Новоолексіївки й Херсона. Останній поїзд виїхав з півострова на материк 26 грудня.

З 26 грудня 2014 власників автомобільних і автобусних станцій зобов’язали припинити продаж квитків до Криму.

В РНБО України заявили про те, що такий крок є тимчасовим.

XS
SM
MD
LG