Доступність посилання

ТОП новини

НБУ визнав неплатоспроможними три банки


Національний банк України 2 березня визнав неплатоспроможними «Дельта Банк», що входить до групи найбільших, а також «Кредитпромбанк» і «Омега Банк», йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, головною причиною такого кроку стало неухвалення власником банків своєчасних, ефективних заходів для поліпшення фінансового стану фінустанов, а також ведення керівництвом банків високоризикової діяльності.

За інформацією Нацбанку, 94% вкладників «Дельта Банку» мають вклади у межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тисяч гривень й отримають свої депозити у повному обсязі. Ще близько 6% вкладників зі значними обсягами вкладів отримають свої вклади в межах суми, гарантованої фондом, додали в НБУ.

Раніше голова Національного банку Валерія Гонтарева повідомила, що НБУ допускає націоналізацію «Дельта Банку».

За класифікацією НБУ на 1 січня 2015 року «Дельта Банк» займав 4 місце і належав до першої групи банків (найбільші). Засновником і головою правління «Дельта Банку» є бізнесмен Микола Лагун, мовиться на сайті банку. За даними ЗМІ, у 2012 і 2013 роках «Кредитпромбанк» і «Омега банк» також були викуплені Лагуном.

XS
SM
MD
LG