Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Нетаньягу сперечаються через ядерну угоду з Іраном


Барак Обама, Біньямін Нетаньягу (л)
Барак Обама, Біньямін Нетаньягу (л)

Президент США Барак Обама заявляє, що Іран повинен погодитися принаймні на десять років мораторію на ядерну діяльність, якщо угода щодо іранської ядерної програми буде досягнута.

В інтерв’ю агентству Reuters 2 березня Обама сказав, що є фактори, які можуть перешкодити виробленню таких угод.

Сполучені Штати і п’ять інших країн намагаються домовитися з Іраном про те, щоб ця країна зупинила свою ядерну програму в обмін на зняття санкцій. Ізраїль виступає категорично проти такої угоди.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступить сьогодні в конгресі США, щоб висловити свою незгоду з угодою з Іраном. За його словами, ядерна угода з Іраном «може поставити під загрозу виживання Ізраїлю».

Проте президент США Барак Обама наголосив, що Нетаньягу не мав рації стосовно Ірану і раніше, коли виступав проти тимчасової угоди минулого року. «Ми бачили, що Іран не розвиває свою програму. Він відмовився від багатьох елементів своєї програми», – сказав Обама.

Шість держав, які ведуть переговори з Іраном, встановили дату 30 червня як крайній термін для остаточної угоди з Іраном і кінець березня для вироблення проміжної рамкової угоди.

XS
SM
MD
LG