Доступність посилання

ТОП новини

Пхеньян обіцяє стримати «американську ядерну загрозу»


Рі Су Йон
Рі Су Йон

Міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Су Йон заявляє, що Корейський півострів є «ядерною пороховою бочкою» і що Пхеньян володіє достатньою силою, щоб стримати дедалі більшу американську ядерну загрозу.

У своїй промові на конференції ООН із роззброєння він наголосив, що спільні військові навчання Південної Кореї і США мають «безпрецедентно провокаційний характер і можуть викликати війну».

Північнокорейський міністр додав, що Пхеньян повинен «зміцнити свій ядерний потенціал стримування, щоб впоратися з ядерною загрозою з боку Сполучених Штатів, яка постійно зростає».

За словами міністра, Північна Корея володіє достатньою силою для стримування США і могла би в разі необхідності здійснити попереджувальний удар проти американських сил.

Як заявив Рі Су Йон, Пхеньян вживатиме значних зусиль, щоб внести «великі зміни в міжкорейські відносини цього року».

Між Сеулом і Пхеньяном досі не підписаний мирний договір після війни на Корейському півострові в першій половині 50-х років минулого століття.

Комітет ООН з прав людини 18 листопада минулого року одноголосно ухвалив резолюцію, в якій закликав передати до Міжнародного кримінального суду в Гаазі справу про можливі злочини проти людяності в Північній Кореї.

У північнокорейському МЗС заявили, що Пхеньян «повністю відкидає» рішення ООН, і звинуватили США в організації «силового ухвалення» резолюції.

За останні кілька років Північна Корея провела низку ядерних випробувань, що викликало осуд міжнародної спільноти.

XS
SM
MD
LG