Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: пояснення недопуску екс-міністра Латвії на прощання з Нємцовим не переконливі


Сандра Калнієте
Сандра Калнієте

Пояснення, які Росія надала щодо відмови у в’їзді до цієї країни колишньому міністрові закордонних справ Латвії, депутатові Європарламенту Сандрі Калнієте, не видаються переконливими, заявила сьогодні в Брюсселі речниця голови Європейської служби зовнішніх дій Майя Коціянчич.

«Сандра Калнієте має дипломатичний паспорт. Пояснення, які були надані російською стороною, не видаються вартими довіри. Це не відповідає духові договору про візову співпрацю. Нам також шкода, що це вже не вперше. Ми закликаємо російську владу виявити максимальну прозорість. Сподіваємося, що цього вдасться уникнути в майбутньому», – заявила Коціянчич.

Росія відмовила у в’їзді колишньому міністрові закордонних справ Латвії, депутатові Європарламенту Сандрі Калнієте, яка збиралася відвідати похорон російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомила сама Калнієте у Facebook, зазначивши, що їй довелося чекати три години в аеропорту Шеремєтьєво, після чого їй заборонили в’їзд до Росії «з метою забезпечення оборони та безпеки держави та громадського порядку».

Спікер верхньої палати польського парламенту Богдан Борусевич також не зміг взяти участь у похороні російського опозиціонера Бориса Нємцова. Політик, який мав очолити польську делегацію на жалобних заходах у Москві, не отримав згоди на в’їзд до Росії.

XS
SM
MD
LG