Доступність посилання

ТОП новини

Військові готуються до другого етапу відведення зброї – штаб АТО


Найближчим часом Україна розпочне відведення від лінії розмежування 152-міліметрових артилерійських установок «Акація», заявив речник АТО Анатолій Стельмах.

«Ми очікуємо такого самого кроку з боку бойовиків», – повідомив він.

Зі свого боку, в. о. речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомив, що українська сторона продовжує відведення 100-міліметрових артилерійських установок.

«І на сьогодні ми очікуємо адекватних дій із боку противника. Якщо умови відведення вони порушуватимуть, то українська сторона внесе відповідні корективи в графік відведення озброєнь і військової техніки. Це робиться для гарантування безпеки особового складу, що виконує завдання на рубежах і опорних пунктах уздовж лінії розмежування, і мирних громадян», – наголосив він.

За даними штабу АТО, сепаратисти в цілому дотримуються режиму припинення вогню, проте обстріли відбуваються і надалі.

«Так, з 18-ї години 3 березня і до 6 ранку 4 березня під вогонь терористів на Донецькому напрямку потрапили Опитне, Піски, Березове. З артилерії близько опівночі злочинці били по Авдіївці, а з мінометів і зенітної установки знову ж таки по Водяному. На Луганському напрямку вогневого удару з гранатометів і стрілецької зброї зазнало селище Щастя. Поблизу населеного пункту Лебединське, що під Маріуполем, наші позиції обстріляв снайпер», – заявили в штабі АТО.

Бойовики на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілах. За повідомленням, таких обстрілів було 16. Сепаратисти заявляють, що вогонь у відповідь не відкривали.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення і припинення вогню зокрема, передбачають мінські домовленості від 12 лютого.

XS
SM
MD
LG