Доступність посилання

ТОП новини

Україна припиняє дію угоди про малий прикордонний рух із Росією


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Уряд України ухвалює рішення про припинення дії угоди між Україною і Росією про малий прикордонний рух, повідомив на початку засідання Кабміну прем’єр Арсеній Яценюк.

За його словами, Україна з 16 березня зберігає на кордоні з Росією тільки міжнародні пункти пропуску.

«З 16 березня можна буде перетинати державний кордон виключно через міжнародні пункти пропуску, які повністю контролює українська влада. Угода про малий прикордонний рух між Україною і Росією припиняється українською стороною», – сказав прем’єр.

За його словами, це питання національної безпеки і контролю за переміщенням громадян, «у першу чергу Росії, які, на жаль, не для туризму сюди приїжджають».

Яценюк закликав Міністерство внутрішніх справ, прикордонну службу вжити заходів із виконання цього рішення, а Міністерство закордонних справ повідомити про нього Росії.

З 1 березня набуло чинності рішення, за яким в’їзд в Україну для громадян Росії можливий за закордонними паспортами.

У листопаді минулого року в Держприкордонслужбі України заявляли, що Україна не контролює понад 400 кілометрів державного кордону з Росією, який проходить територією Донецької й Луганської областей, яку контролюють проросійські бойовики.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG