Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти унеможливлюють миротворчі операції на Донбасі – українські миротворці


Розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі за нинішньої ситуації неможливе, оскільки бойовики не дотримуються мінських домовленостей і продовжують обстріли сил АТО і цивільних об’єктів, заявив координатор всеукраїнського Союзу учасників миротворчих операцій Михайло Чернов.

«Ми маємо підписану мирну угоду (мінські домовленості) де-юре, але де-факто ця мирна угода не виконується. Однією з умов розгортання операції з підтримання миру є згода сторін мирно врегулювати конфлікт. На жаль, ми бачимо, що з боку донбаських сепаратистів ця умова не виконується. Тобто, операція з підтримки миру на даний час не може бути розгорнута, оскільки для цього не створені відповідні умови», – наголосив Чернов.

За його словами, намагання Заходу мирно вирішити ситуацію застосуванням санкцій проти Росії є недостатнім.

18 лютого Рада національної безпеки вирішила звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі. 2 березня президент Петро Порошенко увів у дію це рішення РНБО України.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр раніше заявляв про можливість розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, водночас, наголосивши, що її організація займає багато часу. Наразі міжнародна спільнота має покладатися на тих спостерігачів, яких уже має на сході України, а саме – на ОБСЄ, заявив Штайнмаєр.

Росія і бойовики виступили проти такої ініціативи.

XS
SM
MD
LG