Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен США хоче підготувати законопроект про підтримку України і тиск на Росію


Еліот Енґел, архівне фото
Еліот Енґел, архівне фото

У США один із провідних конгресменів оголосив, що планує підготувати законопроект про надання «більшої допомоги» Україні і збільшення тиску на владу президента Росії Володимира Путіна через її втручання в Україні.

Як заявив конгресмен-демократ Еліот Енґел на слуханні комітету з закордонних справ Палати представників, документ пропонуватиме надати Україні «більшу підтримку на різноманітних фронтах» і «посилити тиск на Володимира Путіна через його нерозсудливу, руйнівну й дестабілізувальну політику».

За словами Енґела, який є чільним членом комітету від Демократичної партії, це має на меті «дати чіткий сигнал, що США підтримують народ України у протистоянні агресії Росії».

В апараті конгресмена на прохання Радіо Свобода не змогли подати інших подробиць планованого законопроекту чи відповісти, коли його планують подати.

У США надання допомоги іншим країнам чи запровадження санкцій належать до прерогатив виконавчої влади – адміністрації президента. У Білому домі переважно критикують спроби Конгресу регулювати такі питання своїми законодавчими актами.

США вже запровадили цілу низку санкцій через агресію Росії проти України; в Білому домі заявляють, що подальші санкції є сенс запроваджувати тільки в координації з партнерами з Європейського союзу і «Групи семи». Також США надають Україні певну нелетальну військову допомогу; Білий дім каже, що розгляд можливості надати Україні також летальні озброєння все ще триває.

XS
SM
MD
LG