Доступність посилання

ТОП новини

Рівненський полігон показує, як готуються мобілізовані


Три тисячі мобілізованих завершили підготовку на полігоні під Рівним
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Три тисячі мобілізованих першого етапу четвертої хвилі завершили підготовку на Тучинському полігоні під Рівним.

Нинішня програма навчання військовослужбовців ускладнена і максимально наближена до бойової обстановки, розповів кореспондентові Радіо Свобода заступник начальника з підготовки особового складу Тучинського полігону під Рівним Роман Ткачук.

Велика кількість наставників уже має досвід бойових дій в АТО. На полігоні облаштовані додаткові лінії навчань, такі, як стрільба по рухомих цілях з автомобіля, психологічна розвідка тощо. Днями військові будуть розподілені по бойових підрозділах, де продовжать навчання упродовж трьох тижнів.

Жоден військовий не виїжджає в АТО без амуніції і належних засобів захисту, повідомив прес-секретар ОК «Північ» Віктор Шубець. Для мобілізованих другого етапу четвертої хвилі, які за тиждень прибудуть на полігон, поставлені додаткові намети, які обігріваються «буржуйками».

Військові визнають, що окремі мобілізовані мали проблеми з алкогольною залежністю, а в епідемічний період захворюваності на ГРВІ за ліками довелося звертатися до волонтерів. Наслідком алкогольної хвороби та невчасного звернення у зв’язку з цим до польових медиків стали смерті чотирьох мобілізованих. Керівництво полігону закликає рідних, які провідують військовослужбовців, не привозити їм алкоголю.

Водночас журналісти мали змогу переконатися в тому, що мобілізовані перебувають у добрій фізичній формі і добре харчуються. Днями на рівненському полігоні побували волонтери організації «Білі берети», які провели для солдатів навчання з тактичної медицини.

Антитерористична операція проти підтримуваних Росією сепаратистів, а тепер і проти регулярних російських військ триває на сході України від квітня минулого року. В Україні через це відбулося вже кілька хвиль мобілізації військовозобов’язаних.

XS
SM
MD
LG