Доступність посилання

ТОП новини

Активіста Євромайдану б’ють у СІЗО в Криму – правозахисники


Активіст Євромайдану Олександр Костенко
Активіст Євромайдану Олександр Костенко

Активіст Євромайдану Олександр Костенко, якого утримують у сімферопольському слідчому ізоляторі, заявляє постійні знущання та погрози з боку російських силовиків. Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини. У відкритому листі Костенко стверджує, що від нього вимагають дати свідчення на учасників Євромайдану.

За даними місії, адвокат затриманого Дмитро Сотников вимагає від адміністрації СІЗО провести розслідування.

«Костенко був доставлений у СІЗО зі слідами застосування тортур, але, вже перебуваючи в СІЗО, Костенко також регулярно зазнає побиття», – мовиться в заяві адвоката.

Заступник голови Кримської польовий місії з прав людина Ольга Скрипник зазначила, що справа Олександра Костенка має «яскраво виражений політичний характер». За її словами, порушення справи Слідчим комітетом Росії за події в Києві порушує принципи законності кримінального права та територіальної підсудності.

Правозахисники вимагають негайно створити умови, в яких Олександр Костенко буде убезпечений від тортур.

Активіста кримського Євромайдану Олександра Костенка заарештували в Криму 8 лютого. Окупаційна влада інкримінує йому скоєння злочину, передбаченого п. «б» ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу Росії («навмисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи»).

XS
SM
MD
LG