Доступність посилання

ТОП новини

Депутати у кулуарах отримали консерви і відкривачки


У кулуарах Верховної Ради учасники моніторингу «Відкрито» вручили головам комітетів символічні консерви і відкривачки. Консерви отримали 4 найгірші комітети, а відкривачки – 6 найкращих, визначених активістами.

Комітети визначали за результатами першого місяця роботи моніторингу, враховуючи відповіді на запити про доступ до публічної інформації та порушення, які зафіксували спостерігачі на засіданні комітетів.

«Ми виділили шість відкритих комітетів і чотири закритих. Закриті це: комітет фінансів і банківської діяльності, інформатизації і зв’язку, національної безпеки і оборони та митної політики. Цією акцією ми хочемо показати, що не варто закриватися від громадськості, і якщо ми надсилаємо інформаційний запит, то згідно закону на нього треба відповісти, якщо ж ми хочемо бути присутніми на засіданні комітету, то це теж потрібно забезпечити», – розповів Радіо Свобода координатор громадського руху моніторинг «Відкрито» Роман Нейтер.

Ідея моніторингу роботи депутатів в парламентських комітетах «Відкрито» полягає в тому, щоб протягом другої сесії восьмого скликання Верховної Ради (лютий-липень 2015 року) проконтролювати роботу народних депутатів у комітетах. Учасники беруть участь у засіданнях комітетів як спостерігачі, вимагають надання повної інформації щодо діяльності комітетів, визначають системні проблеми та проводять громадські кампанії, спрямовані на вирішення цих проблем.

XS
SM
MD
LG