Доступність посилання

ТОП новини

Харківська облрада відмовилась розглядати питання про визнання Росії агресором


Ілюстраційне фото з антивоєнного маршу в Москві, вересень 2014 року
Ілюстраційне фото з антивоєнного маршу в Москві, вересень 2014 року

Депутати Харківської обласної ради відмовилися вносити до порядку денного питання про визнання Росії країною-агресором, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Юридичних наслідків наше рішення не матиме, але є моральна, етична сторона перед тими, хто загинув і перед тими, хто воює, несе службу», – зазначив депутат облради Олександр Бандурка, який пропонував затвердити постанову Верховної Ради про визнання Росії агресором.

Депутатів двічі просили визначитися з цього питання. Вперше за внесення питання до порядку денного проголосував 61 депутат, вдруге – 63 депутати.

Під час дискусії щодо доцільності визнання Росії країною-агресором голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін висловив здивування, що депутати не поважають найвищого законодавчого органу України.

«Визнати, взяти до відома в межах компетенції Харківської обласної ради. 37 людей не визнають рішення державного органу України. Це моральне голосування. Люди гинуть, танки їздять, «Гради» стріляють, а тут немає рішення», – обурився з трибуни голова Харківської ОДА.

Народний депутат України від фракції «Опозиційний блок», колишній голова Харківської обладміністрації Михайло Добкін у словах Райніна вбачає спроби тиску на обласну раду.

Тиждень тому депутати Харківської міської ради теж не проголосували за внесення питання про визнання Росії агресором.

27 січня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила заяву про визнання Російської Федерації країною-агресором і закликала світову спільноту підтримати це рішення. Деякі місцеві ради ухвалили рішення про підтримку цієї заяви Ради.

XS
SM
MD
LG