Доступність посилання

ТОП новини

Кернес про оголошення йому підозри: прокуратура «піариться»


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Міський голова Харкова Геннадій Кернес вважає, що Генпрокуратура проводить «цілеспрямований піар» своєї діяльності. Про це він заявив після того, як ГПУ оголосила Кернесові підозру у скоєнні низки кримінальних злочинів.

«Наразі цій справі надали більшого розголосу, піару для того, аби показати, що всі правоохоронні органи працюють в Україні, отже, винного буде покарано», – зазначив Кернес.

Міський голова Харкова називає кримінальну справу сфальсифікованою і наполягає на непричетності до інкримінованих йому злочинів.

«Я спробую це довести. Хоча можу сказати, що буквально вчора прочитав на сайті Генеральної прокуратуриінформацію про мій статус підозрюваного, там написано, що Генпрокуратура буде визначатися з підсудністю, я вважаю, що навіть за законом суд має відбутися в місті Харкові. За матеріалами справи вони стверджують, що нібито прокуратура встановила місце злочину», – зазначає Кернес.

Міський голова Харкова підкреслив, що ця справа є виключно політичною: «кримінальної справи, так би мовити, там немає».

Вчора Генеральна прокуратура оголосила про підозру мерові Харкова Геннадієві Кернесу.

Його підозрюють у незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством. За даними ГПУ, станом на 4 березня 2015 року потерпілі й Геннадій Кернес вже ознайомилися з матеріалами кримінального провадження, досудове розслідування завершено. Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлять до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності, повідомили у прокуратурі.

XS
SM
MD
LG