Доступність посилання

ТОП новини

Британські радники тренуватимуть українських вояків – Клімкін


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Велика Британія надає дієву підтримку підвищенню боєздатності українських військових, і з цією метою британські радники працюватимуть з військовослужбовцями Збройних сил України, заявляє міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Після переговорів у Києві з головою МЗС Великої Британії Філіпом Гаммондом український міністр наголосив: «Я подякував Філіппові Гаммонду за допомогу британського уряду, за гуманітарну допомогу, але особливо відзначив пропозицію, яка реалізується зараз. Маю на увазі надання британських радників для підвищення рівня підготовки Збройних сил України».

Він також відзначив, що Київ високо цінує внесок Великої Британії у підтримку територіальної цілісності і незалежності України, який британці демонструють на міжнародному рівні. Це тим більш важливо, що ситуація на Донбасі залишається надзвичайно складною, оскільки обстріли цивільного населення і сил АТО тривають, заявив Клімкін.

У владах багатьох країн Європи, а також США наразі дотримуються думки про недоречність надання Україні озброєнь, але допомагають її війську іншими способами. Зокрема, про направлення військових радників уже заявили США. Водночас у Вашингтоні і низці столиць Європи, зокрема, і в Лондоні, припускають можливість переглянути позицію щодо озброєння України.

XS
SM
MD
LG