Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ намагається купити прихильність ЄС – Войціцька


Вікторія Войціцька
Вікторія Войціцька

Створивши Агентство модернізації України, український мільярдер Дмитро Фірташ намагається купити лояльність Європи, щоб уникнути екстрадиції до США. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила народний депутата від партії «Самопоміч» Вікторія Войціцька.

«США тим, що вони роблять щодо Фірташа, хочуть показати суспільству, і Україні в тому числі, що люди будуть відповідати за гроші, зароблені на корупції. Тому з боку Фірташа це такий піар-крок, який направлений на те, щоб у першу чергу себе відмити від таких звинувачень і купити прихильність, в тому числі і Європейського союзу», – сказала Войціцька.

Український бізнесмен Дмитро Фірташ оголосив про створення Агентства модернізації України та плани залучити під реформи інвестицій 300 мільярдів доларів. Агентство має розробити 25-річну програму модернізації України.

Минулого року Фірташа затримали у Відні за запитом ФБР США. Його підозрюють у міжнародній корупційній змові за результатами розслідування, яке Федеральне бюро розслідувань вело кілька років. Фірташ вийшов з тюрми, заплативши заставу у 125 мільйонів євро.

Правоохоронні органи США вимагають його екстрадиції. Сам Фірташ відкидає звинувачення у корупції.

Торік, за версією журналу Forbes, бізнесмен посідав 19-е місце у рейтингу 100 найбагатших українців.

XS
SM
MD
LG