Доступність посилання

ТОП новини

Перша заступниця Квіташвілі порушила три закони – «Схеми»


Перша заступниця міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко займається сумісництвом, порушуючи законодавство, йдеться у розслідуванні програми Радіо Свобода і «Першого національного» «Схеми».

Як з’ясували журналісти, Павленко не припиняла адвокатської діяльності після призначення в уряд. Про це свідчать, зокрема, дані з її профайлу у Єдиному реєстрі адвокатів України.

Таким чином, стверджують журналісти, вона порушила одразу три закони, які забороняють сумісництво – «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», «Про засади запобігання і протидії корупції» і «Про центральні органи виконавчої влади».

Олександра Павленко відмовилася від зустрічі з журналістами, однак у коментарях на своїй сторінці у Facebook назвала це не порушенням, а формалізмом: «Я ще головою живу, як в бізнесі, формалізм не так важливий, а орієнтир на ефективність. А тут потрібно дуже багато уваги приділяти формалізму».

Павленко призначили першим заступником міністра охорони здоров’я 24 грудня 2014 року розпорядженням Кабміну за підписом прем’єра Арсенія Яценюка. Українське законодавство забороняє суміщення адвокатської діяльності з роботою на посаді заступника міністра.

XS
SM
MD
LG