Доступність посилання

ТОП новини

Савченко буде виходити з голодування збалансованою дієтою без бульйону – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Захисники народного депутата України Надії Савченко, яку утримують у російському СІЗО, заявляють, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

«Були у Надії. Жирний бульйон вона пити не буде. Виходити з голодування тільки збалансованою дієтою, – написав у Twitter адвокат Микола Полозов.

Захисники опублікували фото листа від Савченко, в якому вона пише, що адвокати, які консультуються з українськими лікарями, повідомили їй, що виходити з тривалого голодування треба розведеними водою соками і овочевими й фруктовими пюре, а жирна їжа, у тому числі бульйон, несе загрозу для життя.

Тому, за словами українки, вона вирішила відмовитися від пропозиції російських тюремних лікарів щодо прийняття бульйону. «Прошу лікарів ФСВП Росії розробити збалансоване харчування, яке я могла б вживати без загрози для життя», – написала Савченко.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG