Доступність посилання

ТОП новини

За Молдовою і Придністров'ям треба стежити, бо невідомо, що в Путіна в голові − генерал НАТО


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

За Молдовою і Придністров'ям необхідно пильнувати «з широко розплющеними очима», оскільки ці території можуть стати наступною метою Росії. Таке припущення в інтерв'ю телеканалу «1+1» висловив головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав.

«Дуже важко визначити, що саме у Путіна в голові. Я думаю, є чіткі сигнали, що вони підуть туди, де є російськомовні спільноти. Молдова, Придністров'я – ось це місця, за якими треба спостерігати із широко розплющеними очима», − зазначив Брідлав.

У НАТО також вважають, що Росія становить загрозу миру в країнах Балтії. Втім, у разі нападу на них, в альянсі обіцяють військову допомогу. Що стосується України, то в НАТО називають державу партнером, оскільки Україна брала участь в операціях НАТО по всьому світу.Брідлав повідомив, що НАТО допомагає українській армії та Міністерству оборони.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG