Доступність посилання

ТОП новини

На сесії Європарламенту в Страсбурзі оцінюватимуть стан демократії в Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Страсбурзі відкривається пленарна сесія Європарламенту, на якій зокрема обговорюватимуть вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова у Москві і стан демократії в Росії.

Як йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту, обговорення за участю верховного представника Євросоюзу у закордонних справах і політики безпеки Федеріки Моґеріні відбудеться в другій половині дня 11 березня.

«Народні обранці, швидше за все, виступатимуть із засудженням того, що євродепутату Сандрі Калнієте (Латвія), яка хотіла відвідати похорон Нємцова, відмовили у в’їзді до Росії», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в прес-службі Європарламенту, за підсумками дискусії 12 березня європарламентарі ухвалять резолюцію.

Крім того, у порядку денному сесії – ситуація в Україні і підготовка до саміт «Східного партнерства» у Ризі.

Сесія Європарламенту завершиться 12 березня.

3 березня Росія відмовила у в’їзді колишньому міністрові закордонних справ Латвії, депутатові Європарламенту Сандрі Калнієте, яка прибула на похорон вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Калнієте заявляє, що в’їзд до Росії їй заборонений до 2019 року. За словами євродепутата, російські митники пояснили заборону тим, що вона «несе загрозу обороні та безпеці держави».

Спікер верхньої палати польського парламенту Богдан Борусевич також не зміг взяти участь у похороні російського опозиціонера Бориса Нємцова. Політик, який мав очолити польську делегацію на жалобних заходах у Москві, не отримав згоди на в’їзд до Росії.

XS
SM
MD
LG