Доступність посилання

ТОП новини

У Криму затримали учасників мітингу пам’яті Шевченка


До пам'ятника Шевченку в Сімферополі прикріпили стрічку з кольорами українського прапора, 9 березня 2015 року
До пам'ятника Шевченку в Сімферополі прикріпили стрічку з кольорами українського прапора, 9 березня 2015 року

У Сімферополі співробітники російської поліції затримали трьох учасників мітингу до дня народження українського письменника Тараса Шевченка.

Організатора акції Леоніда Кузьміна і ще двох учасників акції доправили в Залізничний райвідділ «МВС у Республіці Крим», повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» з місця подій.

Акція на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка відбулася в Гагарінському парку Сімферополя. Всього в ній взяло участь близько 50 людей. Присутні читали вірші Шевченка, а також скандували «Слава Україні! Героям слава!». На мітингу розгорнули один кримськотатарський прапор і два українських. На одному з них було написано «Крим – це Україна».

Акція пройшла мирно. Коли вона завершилася, і люди почали розходитися, співробітники «поліції» почали затримання. За словами поліцейських, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки.

«Крим – це Україна» – гасло у Сімферополі на акції вшанування Тараса Шевченка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Близько 15 учасників мітингу вирішили супроводити співробітників «поліції» і затриманих до «управління МВС», і на даний момент вони перебувають біля будівлі.

Спочатку сімферопольці планували провести акцію на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка біля пам’ятника поету, розташованого на вулиці Севастопольській. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм у цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури «Три грації».

XS
SM
MD
LG