Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих учасників сімферопольської акції пам’яті Шевченка відпустили


«Поліцейські» затримують учасників акції в Сімферополі, 9 березня 2015 року
«Поліцейські» затримують учасників акції в Сімферополі, 9 березня 2015 року

Учасників акції в Сімферополі, присвяченої дню народження Тараса Шевченка, відпустили із відділення «поліції», повідомляє кореспондент «Крим. Реалії».

Пікетувальників протримали в районному відділенні поліції три з половиною години.

За словами одного із затриманих, заявника мітингу Леоніда Кузьміна, у відділенні його допитали і склали протокол про затримання.

«Припускаю, що причиною затримання стало те, що ми розгорнули українську символіку», – сказав активіст.

Він додав, що «поліцейські» хочуть притягнути його до відповідальності у зв’язку з тим, що його дії підпадають під статтю 20 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії – порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування. Засідання Залізничного районного суду у цій справі відбудеться 10 березня.

Разом із Кузьміним також були затримані сімферопольці Олександр Кравченко і Вілідар Шукурджіев. Останній, виходячи з відділку, розгорнув перед журналістами український прапор, і сказав, що це, на думку, «поліцейських», є екстремізмом.

Співробітники «поліції» затримали організатора мітингу до дня народження Шевченка Леоніда Кузьміна і ще двох учасників акції вдень 9 березня. За словами поліцейських, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки.

Спочатку сімферопольці планували провести акцію на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка біля пам’ятника письменнику, розташованого на вулиці Севастопольській. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм у цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури «Три грації».

XS
SM
MD
LG