Доступність посилання

ТОП новини

Канал «Россия-24» поширив дезінформацію про мітинг у Празі


А в інтернеті набув популярності ролик, в якому спотворили відповідь Арсенія Яценюка на питання про «курс доллара»

Російський телеканал «Россия-24» розповів про так званий мітинг проти «антиросійських санкцій» у столиці Чехії. Однак, це не зовсім так, адже головною метою зібранні була – підтримка президента Чехії Мілоша Земана.

Телеканал «Россия-24» представив глядачам сюжет, в якому розповів про те, що буцімто 7 березня в столиці Чехії відбувся мітинг «проти антиросійських санкцій».

«У столиці Чехії пройшов мітинг під гаслом. «Не хочемо війни з Росією», в демонстрації взяли участь близько тисячі осіб. Люди вийшли на вулиці Праги, щоб висловитися проти антиросійських санкцій, які, за їхніми словами, завдають шкоди, насамперед, країнам Старого Світу», – йдеться в сюжеті».


7 березня у Празі справді пройшла акція, але її гаслом було: «Národe, probuď se», що означає «прокинься, народе», інформує Radio Praha. Про це повідомили і в багатьох інших чеських ЗМІ. Окрім того, мітингувальники, які є прихильниками Мілоша Земана, прийшли висловити йому підтримку в день другої річниці його президентської каденції.

«У Празі відбувся мітинг прихильників президента Чехії Мілоша Земана, які таким чином напередодні другої річниці його вступу на посаду вирішили висловити йому підтримку. Земан, чиї погляди викликають гостру критику в частини чеського суспільства, взяв участь у цій акції, що отримала назву «Národe, probuď se» («Прокинься, народе»). Він також поклав вінок до пам’ятника першого президента Чехословаччини Томаша Масарика з нагоди річниці його дня народження – в суботу минає 165-а річниця. Мітинг на підтримку демократії та чеського президента скликала «Партія прав громадян», яка висунула Мілоша Земана на посаду президента і раніше мала назву «Партія прав громадян – земановці».

Змонтоване відео із відповідями Яценюка

Цими днями у мережі набрав популярності відеоролик, в якому змонтували відповідь прем’єр міністра України Арсенія Яценюка на запитання про те, як прожити з поточним курсом долара «лише на заробітню платню». Таке запитання посадовцю поставили в рамках його інтерв’ю всеукраїнським каналам.

За версією змонтованого ролика Яценюк відповів на це запитання так:

«А чого ви мене запитуєте? Читайте Конституцію... В Конституції написано, хто несе відповідальність за стабільність національної грошової одиниці».

Про те, що ролик змонтований, розповів Дмитро Чиргин – прес-секретар прем’єр-міністра Арсенія Яценюка – на своїй сторінці у Facebook. Він також представив повну відповідь Арсенія Яценюка на запитання і назвав змонтований ролик «спланованою провокацією».

06.03.2015
ЗМІ Росії поширили дезінформацію з подачі «Кібер-Беркуту»

Буцімто сервер «Інформаційних військ України» зламано. А також було спотворено зміст тексту, який отримують новобранці «інфовійськ України» далі
04.03.2015
Фейк від ЗМІ Росії: в Україні розробили ескіз банкноти із зображенням Гітлера

Ще одна вигадка – українська влада боялась прокоментувати вбивство Нємцова «без реакції Вашингтона» далі
02.03.2015
Фейк у ЗМІ: посол США приніс на місце загибелі Нємцова прапор України

Російські і деякі українські медіа повідомили, що квіти, які Джон Теффт приніс, щоб вшанувати Нємцова, були із синьо-жовтою стрічкою далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG