Доступність посилання

ТОП новини

Від початку року на Донбасі знешкодили понад 1500 одиниць боєприпасів – ДСНС


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Від початку поточного року піротехнічні підрозділи державної служби з надзвичайних знайшли і знешкодили понад 1600 одиниць боєприпасів на території майже 90 гектарів у Донецькій і Луганській областях. Про це сьогодні на брифінгу у кризовому медіа-центрі повідомила речниця держслужби з надзвичайних ситуацій Наталя Бистра.

«Лише за останні три дні піротехніки з Держслужби з надзвичайних ситуацій обстежили близько трьох гектарів територій Донецької і Луганської областей: знешкоджено 36 боєприпасів».

Піротехнічні підрозділи працюють у тісній взаємодії з аварійними бригадами і комунальними службами Донецької і Луганської областей. Вони обстежують житлові масиви і пошкоджені системи життєзабезпечення міст і селищ Донбасу, звільнених від бойовиків і сепаратистів. У цих населених пунктах після обстрілів з боку сепаратистів і бойовиків залишаються десятки нерозірваних одиниць боєприпасів, серед яких міни, артилерійські снаряди тощо, зазначила Бистра.

За даними Луганської обласної держадміністрації, днями поблизу Станиці Луганської на розтяжці підірвався мирний житель, а в Лисичанську напередодні 13-річний хлопець підірвався на детонаторі.

XS
SM
MD
LG