Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі перенесли засідання суду щодо активістів з акції пам'яті Шевченка


На мітингу 9 березня
На мітингу 9 березня

Засідання суду у справі сімферопольських активістів, затриманих 9 березня під час акції до 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, перенесли на 11 березня.

Як повідомляє сайт Крим.Реалії, 10 березня засідання почалося з півторагодинним запізненням. Активісти прийшли в українських вишиванках, з жовто-синіми стрічками і без адвокатів. Засідання тривало не більше години. Як підсумок – активістів вирішили судити окремо, призначивши засідання на вечір 11 березня.

При цьому суддя взяла до уваги прохання активістів дати їм час на ознайомлення з матеріалами справи. Один із активістів – Вілідар Шукурджієв, просив відстрочити суд на тиждень, але на знайомство з матеріалами погодилися дати лише добу.

9 березня активістів – Леоніда Кузьміна, Олександра Кравченка і Вілідара Шукурджієва затримали співробітники поліції Криму, за словами яких, приводом для цього стало використання на мітингу української символіки.

Активістів протримали у відділенні три з половиною години, після чого відпустили. Організатору мітингу Леоніду Кузьміну інкримінують статтю 20 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації – порушення встановленого порядку організації або проведення зібрань, мітингів, демонстрації, ходи або пікетування.

На 10 березня в Сімферополі був призначений суд над активістами. Громадських діячів і пресу на засідання не пустили.

XS
SM
MD
LG