Доступність посилання

ТОП новини

Рада розгляне остаточну заборону російських серіалів наступного тижня – Гройсман


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Парламент наступного тижня розглядатиме остаточну заборону трансляції російських серіалів в українському медіапросторі. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, звітуючи про перші 100 днів роботи парламенту.

Гройсман пояснив затримку з підписанням відповідного законопроекту про заборону російських серіалів тим, що відразу після голосування за нього 5 лютого депутати від «Опозиційного блоку» подали скаргу про «начебто порушення процедури» під час голосування. Він додав, що відповідну скаргу було скеровано до регламентного комітету. Гройсман роз’яснив, що відповідно до законодавства Верховна Рада повинна розглянути постанову про скасування голосування за зазначений законопроект.

«Якраз у п’ятницю він стояв у порядку денному, однак ми отримали звернення автора цього законопроекту про те, що просять перенести його на наступний тиждень через відсутність автора», – пояснив Гройсман.

Чому Гройсман не підписує закон про заборону російських серіалів?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

За словами голови Верховної Ради, цей законопроект розглядатимуть наступного тижня. Він також додав, що це залежить від присутності у залі автора законопроекту.

«Я сьогодні дам доручення на регламентному комітеті визначити порядок розгляду законопроекту про заборону російських серіалів на наступному пленарному тижні», – сказав спікер.

5 лютого Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №1317 щодо захисту інформаційного телерадіопростору України, який, зокрема, передбачає заборону показувати російські серіали.

XS
SM
MD
LG