Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує направляти зброю на Донбас – Нуланд


Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд
Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд

Росія продовжує направляти важке озброєння на Донбас, заявляє помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

«Лише упродовж останніх кількох днів ми можемо підтвердити направлення російських танків, броньованих машин, важкої артилерії і ракетних установок через кордон сепаратистам на сході України», – сказала Нуланд у вівторок, 10 березня, під час слухань у комісії із закордонних справ Сенату США.

Україна і Захід звинувачують Росію у направленні озброєння та військових на Донбас для підтримки сепаратистів. Москва ці звинувачення відкидає.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Мінські домовленості також передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

У штабі АТО заявляють, що Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніку від лінії зіткнення, поки не отримає підтвердження відведення озброєнь сепаратистами.

Бойовики кажуть, що завершили відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, як цього вимагають мінські домовленості. Українські військові це заперечують, заявляючи, що сепаратисти перегруповують сили.

XS
SM
MD
LG