Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти вимагали «обґрунтованих тарифів на маршрутки»


У Дніпропетровську кілька десятків місцевих жителів зібрались біля міської ради, вимагаючи від влади «затвердити обґрунтовані тарифи» на проїзд у маршрутках.

Як повідомив Радіо Свобода один із організаторів пікету Кирило Дороленко, громадськість не згодна з планами міської влади затвердити граничний тариф на проїзд у маршрутках в 6 гривень і вважає, що ціна може бути меншою.

За словами Дороленка, собівартість проїзду, яка розрахована власниками транспортних підприємств, є необґрунтованою.

«Ми категорично не згодні з розрахунками перевізників, які кажуть, що собівартість проїзду в маршрутних таксі зараз складає 8 і більше гривень, ми вважаємо, що ці показники взяті «зі стелі» і мають на меті одне – зробити психологічно прийнятною ціну в 6 гривень. Ми домагаємось також підтримки і розвитку електротранспорту, щоб була збільшена інтенсивність руху трамваїв та тролейбусів, щоб вони не роз’їжджались увечері по депо, коли треба розвозити людей, які їдуть з роботи і платять за проїзд гроші», – сказав Дороленко.

За його словами, учасники акції у вівторок також запропонували владі включити громадських активістів до складу робочої депутатської групи з питань транспорту.

Раніше у Дніпропетровській міській раді повідомили, що ухвалення нових тарифів на проїзд у маршрутних таксі планують цього тижня. Зростання вартості послуги пов’язують з підвищенням вартості пально-мастильних матеріалів та запчастин.

За словами керівника профільного департаменту міськради Ірини Прилипи, граничний тариф буде передбачений у розмірі 5 гривень для автобусів великої місткості та 6 гривень – для інших класів автобусів.

Наприкінці лютого перевізники Дніпропетровська заявили, що «на даний момент розрахунковий тариф на проїзд становить від 8 до 12 гривень, але до такої суми він підніматися не буде».

XS
SM
MD
LG