Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає звільнити кримську журналістку, затриману ФСБ


Дуня Міятович
Дуня Міятович

Представник ОБСЄ зі свободи слова Дуня Міятович засудила переслідування журналістів в анексованому Росією Криму. Як повідомляє ОБСЄ, Міятович відреагувала на затримання Наталії Кокоріної, журналіста «Центру журналістських розслідувань».

«Це затримання є нагадуванням про продовження практики фактичної влади Криму із залякування і переслідування незалежних представників ЗМІ за їхню роботу», – заявила Міятович.

Вона закликала «владу» Криму негайно звільнити Кокоріну.

«Придушення вільних ЗМІ і незалежних голосів, які ми бачимо в Криму, є нічим іншим, як фундаментальним порушення основних прав людини», – заявила Міятович.

Вранці 13 березня кореспондентка «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна повідомила колегам, що близько 8:00 її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо). Після того, як вона прибула в квартиру з нею зник зв’язок. Пізніше стало відомо, що її затримали.

Адвоката до Кокоріної допустили, хоча раніше російські силовики відмовилися його пустити в квартиру, де проводився обшук.

13 березня співробітники ФСБ провели обшук у квартирі батьків ще однієї кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова покинула Крим і зараз проживає в Києві. Батькові журналістки пред’явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно Андрієвської порушили кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму.

XS
SM
MD
LG