Доступність посилання

ТОП новини

До Савченко досі не допускають українських лікарів – ДУС


Надія Савченко, 4 березня 2015 року
Надія Савченко, 4 березня 2015 року

До української льотчиці Надії Савченко, яку утримують у московському СІЗО, досі не допускають українських медиків. Про це повідомив заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні «Феофанія» Андрій Строкань.

За його словами, делегація медиків, яка сьогодні зранку прилетіла до Москви, досі стоїть перед СІЗО.

«Поки що до нас ніхто не вийшов, і чи попадемо ми до Надій Савченко, невідомо», – зазначив лікар, слова якого цитує прес-служба Державного управління справами.

Серед українських лікарів, які мають оглянути Савченко, – головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «гастроентерологія» Наталія Харченко, заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні «Феофанія», лікар анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань та завідувач кафедри неврології Національного медуніверситету імені Богомольця, невропатолог Лариса Соколова.

Вчора, 12 березня, один із адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков повідомив, що до його підзахисної допустять українських лікарів. За його словами, про це досягнуті домовленості з російською стороною. В української льотчиці загострення панкреатиту, і їй зараз украй потрібно кваліфіковане обстеження фахівців, зазначив Новіков.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що Савченко погодилася вживати курячий бульйон. Наступного дня захисники народного депутата України Савченко заявили, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

У середу, 11 березня, адвокат Савченко повідомив, що самопочуття його підзахисної після часткової відмови від голодування не поліпшилося.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG