Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» «націоналізують» компанію Януковича


Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявляє про «націоналізацію» компанії Асоціація «ФПФП «Донбаський розрахунково-фінансовий центр», яка, за його словами, належить колишньому президенту України Віктору Януковичу.

«Янукович – це ж законно обраний президент України і незаконно скинутий. А так як він ще й є нашим земляком, я думаю, він із задоволенням надасть нам допомогу і допоможе народу вижити. Тому його компанія по праву належить «Донецькій народній республіці», – заявив Захарченко у п’ятницю, 13 березня, під час «наради» «міністерств і відомств коксохімічної, металургійної та машинобудівної галузі».

(Відео користувача YouTube Новороссия Информагентство)

Асоціацію «ФПФП «Донбаський розрахунково-фінансовий центр» українські ЗМІ пов’язували з «Сім’єю» Януковича. У власності компанії – контрольні пакети акцій підприємств «Донбасвуглепереробка», центральні збагачувальні фабрики «Калінінська» та «Вузлівська», Донбаський збагачувальний комбінат і завод «Східвуглемаш».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. Наразі під контролем проросійських сепаратистів перебуває частина Донецької і Луганської областей. Уже кілька місяців сепаратисти на окупованій території України заявляють про можливе введення там власної валюти.

14 листопада 2014 року набув чинності указ президента про введення у дію рішення РНБО щодо стабілізації соціально-економічної ситуації на Донбасі. Документ передбачає у зоні проведення антитерористичної операції припинення діяльності державних підприємств та організацій, їх філій, евакуації працівників, вивезення майна та документації.

XS
SM
MD
LG