Доступність посилання

ТОП новини

У Донецькому аеропорту продовжують знаходити тіла загиблих – СММ ОБСЄ


СММ ОБСЄ біля руїн Донецького аеропорту, 4 березня, 2015
СММ ОБСЄ біля руїн Донецького аеропорту, 4 березня, 2015

У Донецькому аеропорту продовжують знаходити тіла загиблих українських військових, повідомляють у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

«Прибувши у новий термінал Донецького аеропорту, СММ бачили, як приїхали «рятувальники» «ДНР» разом з 20 полоненими, яких «ДНР» називає українськими солдатами. Відразу після прибуття вони почали пошук тіл загиблих українських військових. СММ бачила два тіла, які витягували з-під завалів і готували до перевезення. Після попередньої ідентифікації тіл, їхні особисті речі були зібрані і передані представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста, які були на місці», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 13 березня, опублікованому сьогодні.

11 березня спостерігачі ОБСЄ з посиланням на Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомили, що з Донецького аеропорту вивезли тіла 16 українських військових.

Українська сторона наразі не називає точну кількість військових, які загинули під час оборони Донецького аеропорту.

22 січня українські військові залишили руїни нового терміналу Донецького аеропорту. Вони обороняли новий термінал летовища 242 дні – від 26 травня 2014 року, коли зі стратегічного об’єкту їм вдалося витиснути бойовиків.

XS
SM
MD
LG