Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: бойовики продовжують накопичувати сили та важке озброєння


Речник АТО Андрій Лисенко
Речник АТО Андрій Лисенко

Проросійські бойовики в зоні проведення АТО продовжують накопичувати сили та важке озброєння, зокрема на артемівському, маріупольському та луганському напрямках. Про це на брифінгу повідомив речник штабу антитерористичної операції Андрій Лисенко.

«Спостерігається активізація ворожих диверсійно-розвідувальних груп, зокрема на Донецькому та Луганському напрямках. Як повідомлялося раніше, бойовики імітують відведення важкого озброєння, у той час коли їхня техніка одразу повертається до бойових позицій або переховується в індустріальних районах та на віддалених сільськогосподарських землях», – повідомив Лисенко.

За його словами, найбільша кількість провокацій за останні години зафіксована біля селища Широкине та поблизу Донецького аеропорту.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, одного було поранено.

У неділю вранці у штабі АТО прозвітували про продовження бойовиками збройних провокацій і більше десятка фактів обстрілів позицій українських військових. Бойовики у відповідь заявили про 37 порушень режиму тиші з боку українських військових.

12 лютого у Мінську були досягнуті угоди, які серед іншого, передбачали припинення вогню на Донбасі, відведення важкої техніки від лінії зіткнення та обмін полоненими. Відтоді жоден з цих пунктів повністю не виконується.

XS
SM
MD
LG