Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі звинувачують Путіна у брехні


Володимир Путін (архівне фото)
Володимир Путін (архівне фото)

У Варшаві відкинули твердження президента Росії Володимира Путіна, ніби в Польщі проходили тренування українські військові чи активісти Майдану.

«Володимир Путін бреше, українські солдати в Польщі не навчалися», – заявив віце-прем’єр і міністр оборони Польщі Томаш Семоняк. За його словами, такі висловлювання з’являються не вперше, будуть з’являтися й далі і є елементом російської тактики у пропагандистській війні, яку веде Москва.

Семоняк наголосив, однак, що слова президента Росії його «негативно здивували».

А речник Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Войцеховський написав у твітері, що в заявах про те, що активісти Майдану проходили навчання та отримали обладунки в Польщі, «немає ні краплі правди».

«Це виключно елемент пропагандистсько-інформаційної війни», – написав він.

Із заявами з приводу нібито причетності Польщі до подій в Україні рік тому, під час Майдану і російської окупації Криму, Володимир Путін заявляв у показаному в неділю, 15 березня, російському фільмі. У ньому, серед іншого, Путін відкинув свої попередні позиції з приводу тих подій і прямо заявив, що рішення окупувати український Крим ухвалив він сам. В Україні ці заяви російського керівника розцінили як його зізнання у міжнародному злочині, яке Київ має намір передати до майбутнього процесу над російським керівництвом у Міжнародному кримінальному суді.

На дотичну тему:

14.03.2015
«Українська» доповідь Нємцова і країна брехунів

Проблема не в тому, що Путін – брехун. Проблема в тому, що він – президент країни брехунів далі
XS
SM
MD
LG