Доступність посилання

ТОП новини

Оприлюднено перелік районів Донбасу, де планують запровадити особливий порядок самоврядування


На сайті Верховної Ради оприлюднено додаток до президентського проекту постанови № 2374 щодо визначення населених пунктів Донбасу, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

У додатку міститься перелік найменувань населених пунктів, що належать і не належать до окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

У переліку з 85 найменувань названі також залізничні станції, роз’їзди, перехрестя доріг із зазначенням географічних координат.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що це визначена Генеральним штабом Збройних сил України лінія з прив’язкою до місцевості, розроблена на підставі доповнення до мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Необхідність прийняття постанови зумовлена потребою невідкладного вжиття заходів щодо створення умов для дальшої реалізації мирного плану президента України, мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і мінського «Комплексу заходів» від 12 лютого 2015 року, зазначається у пояснювальнійзаписці.

14 березня президент України Петро Порошенко подав на розгляд Верховної Радипроект постанови про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

За словами спікера парламенту Володимира Гройсмана, цього пленарного тижня народні депутати мають розглянути низку законопроектів, спрямованих на виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG