Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила законопроект про самоврядування в деяких районах Донбасу


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Народні депутати ухвалили президентський законопроект щодо особливого порядку місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу.

За цей документ проголосували 265 народних депутатів за необхідних 226.

Раніше президент України Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту законопроект № 2378 про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Відповідно до документу, передбачений законом особливий порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, що обрані на позачергових виборах, призначених і проведених відповідно до українського законодавства.

Демократичні вибори мають бути проведені після виведення усіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України та в умовах недопущення незаконного втручання у виборчий процес, у тому числі з боку незаконних збройних формувань.

Вибори мають відбутися за умови участі у спостереженні за виборами міжнародних безсторонніх спостерігачів, зокрема від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, а також інших офіційних спостерігачів.

XS
SM
MD
LG