Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи виділяє Україні 450 мільйонів євро – Клімкін


Павло Клімкін (©Shutterstock)
Павло Клімкін (©Shutterstock)

Рада Європи у рамках Плану дій виділяє Україні 450 мільйонів євро, повідомив на презентації Плану дій міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, ці кошти підуть на реалізацію Плану, що передбачає підтримку реформ в Україні, серед яких – реформування судової гілки влади, децентралізація, зміни до виборчого законодавства.

«Це всеохопний план, там є абсолютно все, починаючи зі сфери захисту прав людини, конституційної реформи, функціонування демократичних інституцій, реформи судової влади, демократичного врядування, боротьби з економічними злочинами і з корупцією. Тобто, це – логіка реформ, яка необхідна Україні і де ми відчуваємо підтримку Ради Європи. Таким чином, це є наша спільна відповідальність», – наголосив Клімкін.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн, зі свого боку, зауважив, що європейські й українські експерти, які працювали над Планом дій, особливу увагу приділили питанням судової реформи, боротьби з корупцією і забезпечення прав і свобод людини. Також важливо, щоб Київ здійснив серйозну реформу пенітенціарної системи, де досі присутні тортури ув’язнених, дискримінація, заявив Яґланн.

За його словами, Рада Європи стурбована численними фактами порушень прав людини у Криму з боку російської окупаційної адміністрації, в тому числі – переслідуваннями кримських татар.

Нинішній План дій Ради Європи для України охоплює період 2015–2017 років.

XS
SM
MD
LG